Voor coaches die hun cliënten effectiever willen helpen

Positieve Groei Kaarten

Heb jij weleens het gevoel dat je als coach niet echt tot de kern van het probleem bij een cliënt komt? Dat het je maar niet lukt om je vinger precies op de zere plek te leggen? Wij weten hoe het voelt. Als ervaren coaches liepen we daar namelijk ook met regelmaat tegenaan. En daarom hebben wij de Positieve Groei Kaarten ontwikkeld. Ze vormen een houvast voor het gesprek met je cliënt en zijn toepasbaar op elk probleem.

Coaching voor een gezondere leefstijl
Voor wie zijn deze  kaar ten geschikt?

De Positieve Groei Kaarten zijn speciaal ontwikkeld voor coaches die hun cliënten begeleiden naar een gezondere leefstijl. Als coach weet je dat een positieve mindset en een blijvende gedragsverandering de basis voor een nieuwe leefstijl is en heb je affiniteit voor holisitische gezondheid.

Je bent dus bijvoorbeeld leefstijlcoach, gewichtsconsulent, diëtist, mental coach, levenscoach, stress- en burn-out coach, beweegcoach, personal trainer of praktijkondersteuner. Het maakt niet uit of je een ervaren coach met een eigen praktijk bent of pas net begint, de kaarten zijn voor iedereen een waardevolle houvast voor een diepgaand gesprek met cliënten.

Het is ontzettend moeilijk om gedrag te veranderen en nagenoeg onmogelijk om dat in gang te zetten als je niet bij de diepliggende belemmerende gedachten van je cliënt kunt komen. Deze Positieve Groei Kaarten gaan je helpen om de juiste vragen te stellen en om de antwoorden boven tafel te krijgen waar je écht iets mee kunt bereiken.

Coaching voor een gezondere leefstijl

Word ook een luie coach

Je herkent dat vast wel. Als coach werk je tijdens een gesprek keihard om de belemmerende gedachten van je cliënt te weten te komen. Je voelt je verantwoordelijk, je wil resultaat zien, je wil helpen omdat je jouw cliënt een makkelijker en fijner leven gunt. Maar terwijl jij als een malle aan het zenden bent, leunt je cliënt rustig achterover en laat het gewoon over zich heen komen.

“Staat het zweet wel op de goede rug?”

Met de Positieve Groei Kaarten heb je een prettige leidraad om met een paar simpele vragen jouw cliënt te laten werken. Zo bereik je met minder moeite veel meer resultaat en heb je aan het einde van het traject ook nog eens gegarandeerd een tevreden cliënt die je bij anderen gaat aanbevelen.

Beter klantgesprekken voeren als coach

Het succes van de Positieve Groei Kaarten

Tools for Coaching is een paar jaar geleden door Jennifer en Miranda opgericht. Dit is ontstaan omdat ze allebei een sterke behoefte hadden aan een bepaald stramien om met de juiste vragen tot de kern van de problematiek van hun cliënten door te dringen. Met knippen en plakken hebben ze daarom samen een kaartendeck gemaakt om het veranderen van de mindset te ondersteunen: de Positieve Groei Kaarten.

De kaarten werden gedrukt en langzaam maar zeker gingen steeds meer coaches ze in hun praktijk gebruiken. Ook toen Miranda na een tijdje Jennifer ging coachen om haar overgewicht eindelijk voorgoed kwijt te raken, bleek weer hoe ontzettend de behulpzaam die kaarten werkelijk waren.

Met een paar vragen werden de belemmerende gedachten van Jennifer blootgelegd en kon ze eindelijk echte stappen gaan maken.

Met een ondersteunende workshop en een opleiding draagt Tools for Coaching inmiddels actief bij aan de verdere ontwikkeling van talloze coaches zodat zij lekkerder in hun vel zitten en hun cliënten nog beter te kunnen begeleiden.

Oh, en Jennifer is inmiddels meer dan 10 kilo afvallen. Ze voelt zich beter dan ooit!

Dit levert het jouw cliënten op

De Positieve Groei Kaarten zijn niet alleen handig als leidraad tijdens een gesprek, ze zorgen er ook voor dat je betere resultaten kunt boeken:

Dit levert het jou als coach op

De Positieve Groei Kaarten leveren niet alleen voordelen voor je cliënten, ook voor jou als coach zijn ze een verademing:

Leefstijl coaching en training
Handige coaching tool voor coaches

Zo werken de kaarten

De Positieve Groei Kaarten bestaan uit 120 kaarten en worden met een uitgebreide uitleg geleverd. De kaartendek heeft drie onderdelen en elk onderdeel bestaat uit 40 kaarten.

  • De grijze kaarten gaan over belemmerende en niet helpende gedachten.
  • Bij de groene kaarten staan de helpende gedachten centraal.
  • De roze kaarten bevatten positieve acties en concrete stappen naar een gezondere leefstijl.

Als je de kaarten gaat gebruiken, doorloop je 3 stappen:

Stap 1
Leg alle grijze kaarten met de tekst naar boven op tafel. De cliënt bekijkt de kaarten en kiest 1 tot 3 kaarten uit die hij of zij als niet helpende gedachten herkent. De cliënt laat deze gedachten binnenkomen om ze vervolgens echt te doorvoelen. Hoe voelt het eigenlijk om dit te denken? Wat voor effect heeft dit op zijn of haar gedrag?

Stap 2
Leg alle groene kaarten met de tekst naar boven op tafel. De cliënt bekijkt alle teksten en kiest 1 tot 3 kaarten uit die in zijn of haar situatie als veel positiever zouden worden ervaren en zouden kunnen helpen (ook al voelt de cliënt deze helpende gedachten misschien nog niet als waarheid). Welke kaarten raken?

Stap 3
Leg alle roze kaarten met de tekst naar boven op tafel. De cliënt bekijkt de teksten en kiest 1 tot 3 kaarten met acties voor de komende week, met de gekozen helpende gedachten in het achterhoofd. Welk concreet gedrag wordt er nu mogelijk? Hoe voelt dit? Wanneer gaat je cliënt hier echt mee aan de slag?

Tip
Het is handig als de cliënt tijdens de sessie een foto van de gekozen kaarten maakt. De helpende gedachten en acties kan de client dagelijks bekijken en als affirmatie(s) gebruiken.

Specificaties & kopen

Doosje bestaat: uit 120 kaarten met uitleg

Auteurs: Miranda Zaad en Jennifer de Jonge

Prijs: €34,95 (exclusief BTW) exclusief verzendkosten €4,60*

Leeftijd: volwassenen

Verzending: De bestellingen die u op Toolsforcoaching.eu doet, worden door ons verzonden via PostNL. Deze logistieke dienstverlener is snel en betrouwbaar.

Verzenddagen

  • Onze standaard verzenddagen zijn: dinsdag en vrijdag.
  • Alle bestellingen die vóór 16.00 uur zijn besteld zullen wij dan verzenden.
  • Alle bestellingen op dinsdag na 16.00 uur verzenden wij op de eerstvolgende vrijdag.
  • Alle bestellingen op vrijdag na 16.00 uur verzenden wij op de eerstvolgende dinsdag. Na verzending is het brievenbuspakje in de meeste gevallen de volgende werkdag in huis. Voor meer informatie verwijzen wij jou naar ons verzend- en leveringsbeleid.
Kom je ook naar de workshop?

We organiseren regelmatig workshops in Amersfoort en Roelofarendsveen waarbij je met de Positieve Groei Kaarten gaat oefenen. Je gaat de kaarten op een andere deelnemer toepassen en vervolgens draaien de rollen om. Tijdens de workshop vertellen Jennifer en Miranda ook over diverse NLP-technieken die je toe kunt passen.

Als je je voor de workshop opgeeft, is de prijs van de Positieve Groei Kaarten inbegrepen. Je kunt de kaarten natuurlijk ook eerder bestellen (de kosten worden dan met de workshop verrekend), maar dan moeten we wel verzendkosten in rekening brengen.

Workshop groeikaarten voor lifestyle coaches
Winkelwagen
Scroll naar boven