Tools for coaching logo
Tools for coaching logo

OVER tools for coaching

Wij stellen ons graag even voor!

Hi! Wij zijn Miranda en Jennifer, de gezichten achter Tools for Coaching & onze Positieve Groei Academy. Wij vinden het leuk om jullie mee te nemen naar het begin van onze gezamenlijke ondernemersreis.

Sinds 2016 ben ik, Miranda (foto links), begonnen als Happy & Healthy coach. Tijdens mijn reis als coach en ondernemer was ik op zoek naar een tool die mij houvast gaf in het coachen op mindset naar blijvende gedragsverandering. Tijdens de coaching sessies merkte ik dat cliënten het vaak lastig vonden om bij hun belemmerende gedachten te herkennen. Dit is van essentieel belang bij het bereiken van blijvende gezondere gedragsverandering.

Na mijn opleiding tot Gewichtsconsulent bij Sonnevelt Opleidingen hield ik contact met Jennifer (foto rechts) die destijds mijn docent was. Ik appte haar met de vraag: “Jennifer jij zit al zo lang in het vak, heb jij een kaartendesk die helpt bij mindset verandering of weet je of dit bestaat?”

Jennifer antwoorde direct terug “Nee Miran, dit heb ik niet en volgens mij bestaat het ook niet. Zullen wij dit samen gaan ontwikkelen?” Dat antwoord had ik niet verwacht maar ik greep dit met beide handen aan.

Na heel veel creatieve meetings en heerlijke lunches gingen we aan de slag met onze zelfgemaakte kaartendesk. Allebei probeerden we de tool uit in onze praktijk. Al snel bleek dat het een superfijne en effectieve tool was voor zowel de cliënt als voor de coach. Natuurlijk konden we dit niet voor onszelf houden. Elke coach op het gebied van leefstijl- en mindset verandering kan baat hebben bij deze kaartendesk. De tool geeft houvast en fungeert als rode draad tijdens coaching. Dus we keken elkaar aan en zeiden “we moeten op zoek naar een ontwerper, drukker etc”. En zo werd alles in gang gezet en was er 1 jaar later (eind 2018) dan onze prachtige coachtool: “de Positieve Groei Kaarten”.

positieve groei coach & trainer, NLP-coach & trainer

Hi, ik ben Jennifer!

Ik ben 50 jaar, moeder van drie kinderen (18, 24 en 26 jaar) en ruim 29 jaar getrouwd met mijn jeugdliefde André.

Sinds 2008 werk ik als NLP-coach vanuit mijn eigen praktijk en verzorg ik verschillende opleidingen bij Sonnevelt Opleidingen. Hier verzorg ik de opleidingen Leefstijlcoach, Mental Coach en Gewichtsconsulent. Dit doe ik met veel plezier. Ik ben zelf maar al te bewust van de uitdagingen die er zijn als je je vitaal wilt voelen. Dit gaat veelal lange tijd goed tót het moment van een terugval, waar het oude gedrag van meer snoepen de kop op steekt. Wie herkent dit niet? Ik in elk geval wel. En het lukt mij steeds beter dit te herkennen en snel de draad weer op te pakken. Coaching door Miranda met behulp van de Positieve Groei Kaarten heeft mijzelf hierin heel goed geholpen.

Door mijn eigen ervaringen fascineert vitaliteit en gezonde leefstijl met de bijbehorende gezonde mindset mij enorm. Ik heb ervaren dat alleen een positieve mindset helpt bij het stap voor stap veranderen naar een gezondere leefstijl. Ook als coach heb ik al vroeg gemerkt dat het geven van voedingsadviezen alleen slechts tijdelijk en onvoldoende helpt. Het is mijn overtuiging dat alleen een holistische benadering met leefstijladviezen én goede coaching met aandacht voor de belemmerende en helpende overtuigingen, effectief zijn.

Ook verzorg ik inmiddels een jaar of 6 diverse NLP-opleidingen bij de Academie voor Psychologica.

MIJN LIFE QUOTE

Een voor mij leidende quote is: “Je hebt alles in je om te komen waar je wil.”

positieve groei coach & trainer

Hi, ik ben Miranda!

Ik ben 40 jaar, moeder van 3 kinderen, Reza 11 jaar, Vigo 8 jaar en Savi 2 jaar en al 25 jaar samen met Edwin. We zijn beide ondernemer en daardoor is altijd lekker bedrijvig bij ons thuis.

Sinds 2016 werk ik als Happy & Healthy coach vanuit mijn eigen praktijk Miranda’Z. Ik coach voornamelijk vrouwen tussen de 25 en 45 jaar door individuele wandel coaching trajecten. Mijn trajecten zijn gericht op holistische gezondheid met een positieve mindset en blijvende gedragsverandering.

Door mijn eigen persoonlijke ontwikkeling, interesse in de mind en mijn coaching ervaring, ben ik erachter gekomen dat veel cliënten het lastig vinden om hun gedachten te benoemen en ermee om te gaan. Juist die gedachten die ervoor zorgen dat ze niet hun gewenste doelen en dromen realiseren. Dit zorgde ervoor dat ik op zoek ging naar een kaartendesk die mij hierin kon ondersteunen.

En hoe tof is het om nu te kunnen zeggen dat deze gedachte en alle acties die hieruit volgde, nu een supermooi fysiek product is geworden. Waarmee Jennifer en ik heel veel collega coaches blij kunnen maken. En vooral dat zij met de Positieve Groei Kaarten hun cliënten nog beter kunnen begeleiden naar een blijvende gezondere leefstijl.

Ik ben mega blij en dankbaar met alle ontwikkelingen die ik heb doorgemaakt als ondernemer en coach. Op dit moment begeleid ik minder klanten in mijn praktijk omdat ik volledig mijn focus wil hebben op Tools for Coaching. Hier krijg ik op dit moment de meeste energie van en er ligt zoveel moois in het verschiet.

Verder wandel ik veel met of zonder de kleine, ben ik een tikkeltje chaotisch en kan je mij wakker maken voor Tony Chocolonely of een home made worteltaartje. Wat tevens ook voor mij thuis echt een mindfulness momentje is. Ik vind het heerlijk om mezelf even terug te trekken in de keuken om een (healthy) bakrecept uit te proberen.

MIJN LIFE QUOTE

Mijn levensquote is: “Doe de dingen waar jij het meest van ‘aan’ gaat, waar jouw innerlijke vuurtje van gaat branden!”

Copyright © 2023 Positieve Groei Academy | Algemene voorwaarden | Website door: Sabine Boogaard

Scroll naar boven